Feb 7, 2009

Tips Memikat

Salam n Selamat Sejahtera

hamboihhh...aku tulis tips memikat, terus korang bukak entry ni ea..haha. korang nak tahu ke?betul nak tahu?



okela okela, aku nak share ni...bukan tips memikat hati mak mertua, mahupun girlfren, boyfren, ataupun bos korang mahupun lecturer yang susah nak bagi hint. aih, jangan mengorat lecturer, melanggar etika tau! [aih..cam dengki je bunyiknye.haha]

ape yang aku nak share ni, lebih kepade memikat hati manusia,jgnkan mak mertua, orang kedai pun suke.tapi tips ni bleh la digune pakai utk kebaikan sahaja, iaitu caner nak amek hati orang ni supaye cenderung dekat kalo korang nak ajak dier kepade kebaikan..



1. Hafal nama mereka

2. berkenalan dengan memperlihatkan kasih sayang




3. Meringankan beban dan meyelesaikan masalah





4. Banyakkan senyuman



5. Penampilan diri yang menarik



6. Memandang mereka dengan penuh kasih sayang



7. Panggil dengan nama yang disukai



8. Memberi mereka tempat duduk





9. Bertukar-tukar hadiah





10. Doakan kesejahteraan


11. Tidak mendedahkan keaiban

Itulah, antara tips2 yang boleh diamalkan bile macam mane nak ajak orang buat kebaikan. care2 nak approach orang tu mestila ade care yang tersendiri dan berhikmah. Takleh suke2 je.. tapi dari tips2 kat atas tu dapat disimpulkan kalo kite ni berakhlak baik, ramah dengan senyuman, siape2 pun suke kan...





[Dipetik dari salah satu pengisian dalam bengkel dakwah kampus 09]

2 comments:

Ziha's de purple said...

hmm..
tips y bgos...
bole di apply kan..
hah!! pe lg Diey?? he3...
Mst da penah cb ni...
Menjadi tak??hehehe

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


oh oh~ kak diey. tq tq. tips yg bagus nih. hahahaha