Oct 6, 2008

is it really easier to run?





salam n selamat sejahtera...

ak ade sorang kawan nih, alin name dier..full name nazirah(btul ke ak eja, jahatnye lupe!)..ak sgt baik ngn dier sbb kitorang same2 bdk baru mase kat sk sg durian n pastu kitorg masuk skolah menengah yg same n still the same matrix!hoho..mase ak skolah rendah dulu, aktiviti mase lapang kitorang iyelah bertukar2 lagu english yg kitorg suke..hoho..dier la yang ajar aku minat2 lagu omputih time tuh..smpaila masuk skolah menengah pun..even dh kat scondary pun kitorg stil gak teruskan hobi kitorg tuh..sbb mase form 4 ak kuar asrama, ak ngn alin nih salu men2 tulis surat (saje ngengade, point dier nak lepak klas ak la tuh!)haha..mende yg kitorg bualkan salunye merepek2 je dlm surat tu, n salunyer si alin akan tulis lirik lagu yg dier ske kat every letter yg dier bagik..mmg best ah..ape2 je la zaman skolah nii...haha

n tula tetibenye ak teringat one of the letter yg dier bagik kat aku,mase ak tgh ader masalah la satu mase tu, dier bgik ak lirik easier to run, dier tulis chorus dier je tak silap aku, sbb alin nih, dier mmg cepat giler pick up lirik lagu ape yg dier dgr tu la yg dier tulis, tak yah search2 lirik.hohoho


If I could change I would,
Take back the pain I would,

Retrace every wrong move that I made I would,
If I could stand up and take the blame I would,

If I could take all the shame to the grave I would,
If I could change I would, Take back the pain I would,
Retrace every wrong move that I made I would,

If I could stand up and take the blame I would,

I would take all the shame into the grave

tapi, betul ke its really easier to run?

well, ak pernah mghadapi satu masalah mase tu, n jalan yg ak ambik ialah, get away, run..for me, the decision was very brave n had really changed my life.i never regret..

but the situation was affecting only me, that is why i think the decision was the best n it had succeeded..

hmm..maybe keputusan untuk lari tu, depends pade situation yg kita hadapi. kalo kite lari tapi hanya menimbulkan lebih byk lagi masalah, memberi kesan pada org sekeliling, kita kene fikir sekali lagi..ape kate kalo kite hadap je?ikut wif the jalan(bak kate pearl)..then one by one kite will find out the reason why sume bende tuh berlaku..

dgr cam senang kan?hehe..bergntung pada kekuatan diri kita..disiplinkan diri, jgn manjakan diri..(ade sorg nih, penah ckp kat aku..hoho)



so, let's face the world together today!






aku ske je lari2, lagi2 kalo tgh hepi.cube korg buat.mmg sgt best!

1 comment:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


oh oh. mcm kenal je lirik. linkin park!! haha.

it is very easy to run but then again, ada tertinggal kesan jugak kn? wpon bukan kpd smua org ttp kpd anda. cuba kalau hadapi dgn macho dan kacak dan matang. pasti OK.

what are friends ment for? to share your problems with them so that it would be lighter and solve it together.

remember.
you're not alone in this world. u have your parents, ur love ones, and ur friends. even if they're not in this world anymore, Allah is still there with us.