Oct 6, 2008

cuti umum

salam n selamat sejahtera..


hari ni sungguh bermakna buat aku sbb cuti..haha..ak yg begtu smgt bangun awal pgi untuk memulakan hari ni, tbe2 dikejutkan ngn berita klas cancel..haha..seb bek belum gosok baju lagi..


aktiviti aku hari ni iyalah kuar bersoping bersame pearl, rajie n tam~

sebok je pearl, ak baru n melelapkan mate, dier ajak aku kuar tgh2 hari buta..


but pearl, thanx!hehe..bwk aku kuar berjalan2 n membelik barang even hajatnye tak kesampaian nk blnje aku makan..nex time around la pearl!



pearl ske gmba nih.haha

bile ak sesampai je, mereka mmbawak aku g beli brg mkn kat satu kedai kat jln bukit ubi tuh..mmg indian nyer, slame nih ak tk nah perasan lak..mcm2 ade kat situ, sgl rempah herba mmg ade ler..

pastu mmbawak ak tman derang g makan kat satu restoran vegetarian, ak memasuk je, seme org tgk ak semacam..haha..gknye derang terpike bakpela plak bdak melayu nih ade kat sini..tapik ak control ayu je ar, buat selamber badak bergelak tawe ngn derang..hoho


tu la kan, kdg2 pelik gak biler ade org kate kite seme bangse ni takleh nak dok same2..padahal d peringkat org bawahan cam kite nih, seme rilek2 je kawan ngn sape2..cume kadang2 mmg terselit gak kat dlm kotak fikiran sstgh dari kite yg memandang prejudis kat kaum yang lain. yer ar kan, seme org pun tak same.jgn kate laen2 bangse, kadang2 even kite sebangse pun takleh nak same2 nak tolong menolong..terlalu byk perbezaan pendapat..seme org pun nak ikut kapla masing2..

really2 thanx tu pearl, rajie n tam. aku merase gak berkawan rapat ngn bangse yg len.sbb zaman skolah dulu bknnyer tanak, tapi kalo da amik klas aliran rka mmg takde can ar nak jumpe kan?haha.


kat kedai mamak pun smpat posing



4 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

oh oh. melayu masuk kedai indian org usha pelik ya?

cmne pulak kalau

sorg melayu, tapi muka cina, geng dan lepak dgn indian?

ha. hahahaha

tau2 la sapa.

littlewonder said...

salam azeem..

haha..

maybe i shud bring u nex time around la..hahaha

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

ouh ouh. bole jugak. baru je pagi kelmari pegi Gambang Curry House makan roti canai. hahaha

littlewonder said...

oke, nex time kite g same2..

hahaha