May 17, 2009

Aku dibius CINTA

Assalamualaikum Warahmatullah & Selamat Sejahtera

ey diey, nape?tengah seronok bercinta ke nak cerita pasal cinta ni. eh2, aku tanak cerita pasal aku,aku nak cerita pasal orang lain.hoho

Semalam je, angah tetibe bertanyakan aku tentang hal cinta ni. erk, eih, buang tebiat ke adik aku ni.haha. terkejut la jugak. adik aku ni, bukan la jenis jiwang karat budak nyer, huha je.kat ruma dok buat lawak memanjang. tetibe bertanyekan aku pasal lelaki. [dah besar rupenye adik aku ni.kekeke]


ayat dier yang tak bley blah

"along,laki ni boleh caye ke? yang nak ngorat2 kite ni"


Em, berfikir aku sejenak. ape aku nak jawab ni.. walaupun aku jawab dalam nada gelak2, as if i'm taking it easy tapi penuh hati-hati takut dier tersilap faham. Pastinya aku menggunakan segala pengalaman yang ada untuk menjawab soalan adik aku tu.[eceh ko diey, bajet ko cikgu cinta ke?]



Cinta.Sangat kompleks dan penuh teka-teki. Pasti korang sendiri pun dah jumpa macam2 cerita atau perlakuan yang dikaitkan dengan cinta. Oh, aku tanak cakap panjang, saye bujang lagi. jadi biarlah jawapan yang aku bagi kat adik aku tu menjadi teka teki korang.haha. kalo nak tahu, tanye aku sendiri plak.

Sempena dengan ini jugak. Aku secara rasminya di blog ini, mengucapkan tahniah kepada kawan karib aku, my supa dupa besfrento, NUR HAZILA MOHD AZMI yang akan melangsungkan perkahwinannya 23 Mei ini. [huhu, iwan, jage baik2 kawan aku ni]


[zila, mase zaman bujang2 ngn aku.haha]

ah, kadang2 cam tak percaya je kawan aku sorang ni dah kawen. aku ucapkan kepada bakal suami isteri ni, SELAMAT BERCINTA SECARA RASMI. ye ar, pas kawen ar baru tul2 dinamakan bercinta ye tak?hehe. Semoge perkahwinan korang diberkati Allah dan aku harapkan yang terbaik je untuk korang due orang..kalo dapat baby, bagi name kat die, nur dianaty, okes? [ape ko melalut ni diey]

di kesempatan ini juga, aku nak jawab tag dari poji yang dah berkarat kot gaknye. [jangan marah poji.hehe]


10 CIRI LELAKI YANG LAYAK MENJADI SUAMI ANDA

before aku jawab ni, aku nak tuka perkataan layak tu jadi sesuai kot. layak ni cam demanding plak kan, ape ko diey? ko bajet ko siti khadijah? huhuhu

okey, here i go..

1. punya pengetahuan agama yang tinggi dari aku.bukan punya saje tau, amalkan la sekali.
2. tak reti marah aku. aku je tau, org len takpe.haha
3. ade otak dan letaknye di kepala.bukan di lutut.
4. ade mata dan tak reti tengok pempuan len.
5. menjadi dirinya sendiri, dan bukan orlando bloom walaupun aku minat sgt si bloom tu.

aku rase, lime je kot yang aku terpikirkan. nak tulis banyak2 pun takde rasenye. cukupla lime tu bagi melengkapi yang len. bak kate mak aku pule

" kite ni long, dalam mencari pasangan, belum tentu kita akan jumpe yang perfect macam ape yang kita inginkan. tapi lama kelamaan, bila dah kahwin, dah hidup bersama, masing2 faham apa yang suka dan tak suka, lama kelamaan, yang kurang perfect tu akan menjadi perfect macam ape yang kite inginkan mule2 dulu. tapi syaratnya, kene sabar dan bertolak ansur. macam tu la mak ngan abah dulu"

oh, aku rase, nasihat tu dah mencukupi buat aku.


3 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam kak diey.


tambahan:

tiada insan yg smpurna. tp kita cari ssorg yg dpt melengkapi kekurangan kita tu.



hohoho

~OcEaNuS~ said...

orlando?? same la kite..hehe

SunShiNe said...

macik..tenkiu! :) papepon tgu entry menarik dari aku..biar en bulan nampak ape yg terjadi kat wedding aku aritu..muahaha..