Dec 27, 2008

makhluk comel

salam n selamat sejahtera..

6 hb disember telah berlangsung walimatul urus makcu aku..Cik Nora (skrg Puan la kan?) dengan jodohnya Encik Ismail yang kitorang mesra panggil Pak Aji @ sekarang ni paksu kitorang.hoho..
Ni la 1st time rumah aku uruskan kenduri kawen yg sepatutnya kalo tak majlis aku dulu la kan?haha.. wah, abah dan mak sangatla sibuk menguruskan sumenye. tak dilupekan pakcik makcik aku yang len.experienced beb skrg mak ngn abah aku, derang plak tak saba2 nak buat majlis lagi..haha..(habis aku, perasan~)

ape kaitan nye tajuk makhluk comel ngn entry aku nih?

seminggu sebelum majlis berlangsung, pak wang (adik abah) ngn family dier dah stat menetap kat rumah aku. makhluk2 comel yang aku jumpe:

[nih, aiman ngn ain, jiran aku, salu dtg umah men2]
bdk berdua ni baik dan dgr ckp.ain sgt comel dan lg matang dari abang dier.care dier bercakap pun macam mak orang.seronok tgk kelaku dier


[kudip@edmund@akib]
sepupu aku, nakal,kuat makan~tapi dgr kate.dier tergolong makhluk comel sbb kitorg baru perasan muke dier cam edmund dalam citer narnia~wahaha.perasan sekejap si kudip nih.


hari khamis rewang2 (term org johor tuk sesi2 pra kenduri) da stat.jiran2 datang umah. time ni jugak kitorang stat prepare telur pindang.sedap~bese org belah sini mmg ske buat telur pindang.susah plak tuh buatnye.bermacam jenis tumbuhan yg aku tak kenal dier gune.
tapi aku tak perasan mane2 makhluk comel sbb aku bz dalam umah.hoho.aniq tak terlibat sbb dier sgt nakal~(suke2 akula)

hari jumaat kire da stat big day nye sbb malam tu ade majlis berinai n family pak su aku da stat datang.malam tu paksu dan makcu pkai baju kaler krim. anak2 paksu aku pakai baju kaler maroon.

[rasenye dak ni name dier ain]
aku tak pasti dier anak siapa, tapi dier dtg dari family belah paksu aku.sgt comel~pakai baju sedondon ngn kakak dier. sempat aku snap gmba dier



[masyitah]
ni la sepupu baru aku.anak paksu aku.hey hoooyy kenape kamu sgt comel!


[anak Cek Azah]
Malam tu ade sesi2 berbalas pantun ngn malam berinai la kirenye..huah, pakcik yang wakil belah paksu aku sgt terer memantun~sume tak kering gusi dibuatnye.

So, pade hari sabtu ialah hari kejadian kenduri. Pagi tu ade majlis khatam Quran yang disertai oleh maksu aku, Uda dan Jia. Kitorang adik beradik ngn sepupu aku pkai baju same kale coklat kunin and tuk majlis kenduri tu seme pakai baju HIJAU.hooooo, segalenye hijau~

makhluk2 comel~


[Anak kawan makcu]
1st time tgk dier,eyh??macam kenal, rupe2nye aku penah jumpe dier dulu, sgt lain!makin comel~

tgk dier dulu2:


laen kan?



yela2 aniq, kak yana masuk kan la gambo ko..


[masyitah lagi!heee]


[hahahaha]
tak2..tak terlibat,bkn makhluk comel.ak tgh habeskan kek coklat secret recipe.

kepade yang datang, terime kasih. yana ngn mak dier [yana!smpai gak ko kat umah aku!], ziha ngn jue..walaupun hujan hari tu,tapi alhamdulillah..segalenye berjalan ngn lancar..
kepade Makcu dan Paksu~

SELAMAT PENGANTIN BARU!


p/s: uh..penat ah buat entry nih..

3 comments:

Dyat said...

Salam,

"derang plak tak saba2 nak buat majlis lagi"... memang tak lama lagi la turn ko tu dianaty...

dah pi kursus kahwin belum?
ha... pi la cepat-cepat.

littlewonder said...

salam

>>dayat

wohoho..belum g lagi la dayat..
adeh, habeh ar, takde ciri2 lgsg lagi ni..haha

MASITA MD SHAH said...

ni kenduri spe sbnrny?
hehehehe...

diey kawin xjemput..hehehe