Sep 18, 2008

Ingat KLaka KE???

Salam n selamat sejahtera...

Smlm ak ckp nk ckp pasal jokes hari ni kan..

so..pasal ape?

macam mane laki dan perempuan accept jokes..ape yg buat org laki n perempuan ketawe..tu yg aku nak citer tu..

mengikut kajian..ahahaha..kajian?brdasarkan isik kndungn RD bulan ni la, dalm satu artikel,
kajian dibuat kat org laki ngn pempuan n derang mendapati laki n perempuan len2 dlam memproses maklumat lwk2 nih..

Ape bezanya?

Bahgian analytical org pempuan mase derang tgk mnde2 lawak nih, lebih aktif brbanding ngn org laki. Mksdnye, otak org pempuan akn btl2 proses, lawak ke tak mnde nih sbnrnya..dan bile mnde tu didapati lawak dn menggelikan ati baru derang gelak..kalo org laki plak, derang mcm accept je, "oww..ni citer Mr Bean, mesti lawak gile"..easy.

Kirenye susahla sbnrnye nk buat org pempuan ni gelak bnding ngn org lelaki..hohoho

N kdg2 betul tak, org salu kate cenggini, eihh..dak laki ni kalo gelak cm budak2..tak hingat dunia..hahaha.. (no offense)..pastu org kate lagi yang org pempuan ni series ngat la, tak reti ke nak gelak2?hohoho

ha, sebenarnye, salah tu, mmg da sifat org pempuan tu gitu..pempuan tak gelakkan tige mnde nih, pertame, pempuan tak ske mnde2 lawak cam men2 sepuk2 ke, tepok2 dahi cm dak2 laki klas aku buat..(tapi i find it funny.haha).. Keduanye..pempuan ni sifat dier dier ske bercerite, bukan melawak,salu citer tu nak pnjang lebar je..hoho.. dan yang ketigenye.. pempuan tak ske make fun of others la, sdgkan org laki ske mnde2 camnih..dier tgk org tu buncit sket dier leh gelak ngn seronoknye..ha cmtu ar beh kurang..

eiihh..jgn marah lak, ni bkn aku yg ckap, kajian tu yg ckp..tapi aku rase cm byk betul je...hahaha


n lastly, some lines yang aku rase agak menggelikan ati aku..


Gay people invented sports. Think about it. Boxing: two topless men....in silk shorts...fighting over a belt - Ant-


Have you ever noticed that anybody going slower than you is an idiot and anyone going faster than you is a maniac? - george carlin-


In high school, my sister went out with the captain of the chess team. My parents loved him. They figured out that any guy that took hours to make a move was OK with them. - brian kiley-


Why are women wearing perfumes that smell like flowers to attract men?Men don't like flowers. I wear a scent called ' new car interior". -rita rudner-

Citer orang sakit
Atas saranan doktor, Mamat dihantar untuk berubat di USA kerana penyakitnya yang agak kritikal. Sesampainya di Hospital New York, Mamat dibawa ke bilik bedah dan dipasangkan tiub getah kiri dan kanan. Beberapa jam kemudian, seorang pesakit dari UK yang kelihatannya lebih parah dibawa masuk dan diletak bersebelahan katil si Mamat. Si Mat Saleh ini walaupun kelihatannya lemah, dia masih mencuba untuk berkomunikasi dengan Mamat. Dia mengangkat tangannya dengan susah payah dan berkata: "United Kingdom..." Mamat yang juga sedang lemah, menjawab: "Malaysian..." Setelah itu dua-duanya pengsan karena keletihan. Beberapa jam kemudian mereka kembali sedar dan cuba berkomunikasi lagi. Si Mat Saleh berkata dengan lemah: "James...". Dijawab dengan susah payah oleh Mamat: "Mamat...". Habis itu mereka pengsan lagi. Beberapa jam kemudian setelah sedar, mereka berdua masih mencuba melanjutkan percakapannya. "Birmingham..." kata si Mat Saleh. Dijawab Mamat: "Kuala Kangsar...". Pengsan lagi. Tak lama kemudian mereka sedar dan masih mencuba untuk berbual. Si Mat Saleh yang sudah hampir kehabisan nafas berkata: "Cancer..." Dan dengan sisa-sisa nafas yang ada Mamat menyahut: "Capricorn...!"








ak tak tahula gmba ni gelak ke gelak jahat ke suke ke..haha

1 comment:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


haha. xbley blah la lawak2 tu. ok. ciri2 wanita tu sume tepat.

laki gelak tepuk dahi
ske mainkn org.
mudah gelak.


accepted. =P