Jul 23, 2009

BAD DAY

Assalamualaikum Warahmatullah & Selamat Sejahtera


Hari yang biasa. O, mungkin biasa2 ataupun luar biasa. A matter of perspective. Aku terfikir kadang2, ye..korang mesti pernah dengar kan..


You had a bad day, you're taking one down
You sing a sad song just to turn it around
You say you don't know, you tell me don't lie
You work on a smile and you go for a ride


Is there really a thing call 'bad day'?

Bila aku rase serabut, serba tak kene, aku akan cakap. haih teruk ar arinih.

yes, in a way things doesnt turn out right for you. kan??

tapi, kita tahu ke apa yang betul dan terbaik untuk kita?

tahu ke apa yang Allah plan untuk kite?


Kita tak pernah tahu dan tak akan tahu.Until the moment, kite figure out kenapa benda ni jadi n kenapa kita yang kene.

Kenape kita tensen sebab bad day? Kita lupa ke?

"Barangsiapa yang amalannya hari ini lebih baik dari semalam, dia adalah orang yang beruntung. Barangsiapa yang amalannya hari ini sama
dengan yang semalam, dia adalah orang yang rugi.
Dan barangsiapa yang amalannya hari ini lebih buruk dari hari semalam,
dia tergolong orang yang dilaknat Allah s.w.t."


Dush! dengan hari2 yang kadang berlalu macam tu saje..macam mane plak?


How we spend our days is, of course, how we spend our lives- Annie Dillard

3 comments:

zeyLa said...

ini sume warna warni kehidupan maciik! tetibe je kan..muahahaha..saje je nk komen entry ko..lame da x myemak kat sini..haha..

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

kak diey! dh minggu ke3 kuliah ni. skjap jer.

bila kdiey nk blnja makan? hehe

littlewonder said...

salam

PN hazeyla>>

syuh2222.haha



azeem>>

belanje makan...oh,okey.hahaha.jom!