Oct 30, 2008

Buat baik jangan sekali




Salam n selamat sejahtera..

Buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali..

Kali ni, kite tuka sket, buat baik jangan sekali, tapi berkali-kali :)

[19] Sedang ia tidak menanggung budi sesiapapun, yang patut di balas,
[20] Hanyalah mengharapkan keredaan Tuhannya Yang Maha Tinggi;
[21] Dan demi sesungguhnya, ia tetap akan berpuas hati (pada hari akhirat, dengan mendapat segala yang diharapkannya).
( Al - Lail )

setiap perbuatan baik tu menyejukkan jiwa. seperti hadis nabi, hati itu akan tenteram pada kebaikan dan gelisah pada kejahatan. dengan perbuatan baik yang kita lakukan kita akan mencapai ketenangan jiwa yang hanya kita je leh gambarkan perasaannye. Jadi, kalo kite berase susah ati, atau tgh bersedih, cube dekatkan diri pada kebaikan, insyaAllah mudah akan mndapat ketenangan jiwa..

macam2 bnde baik yang bleh kite lakukan. senyum? mnde yang paling mudah sekali. Menunjukkan wajah yang manis pada yang melihat boleh menenangkan jiwa orang lain yang tgk kite.. tak susah mane pun senyum tu.. tarik sket nek pipi tu, senyum manis sket..hehe..kalo asek masam je, org tgk pun tak best, muke yang comey pun nmpak tak comey dah..kalo tak comey mane tapi manyak2 senyum, org tgk pun sng hati kan??

jadik, jom2, esok2 kite same2 manyakkan senyum..

special dedication utk korang, pada senyummu, 1st time dgr mase dinner IEM hari tu, besh!

Pada Senyummu - Radiostar

Apa diingatkan pada masa yang lalu
Cuba kau lihat, tenungi mataku
Terungkap beribu lagu hanyalah untukmu
Tiada yang lain lagi

Pada senyummu
Pada tawamu kasih
Ada kebahagiaanku, warna hidup ini
Andai wajahmu takku sua kembali
Khabarkan oh angin
Hidupku tiada bererti


Berikan resahmu, kan kubawa nun jauh
Dapat kau lihat pemandangan itu
Tersimpan seribu satu
Rahsia tiada lagi

Berputar-putar berguling riang ketawa bernyanyi merdu sungguh..
Pada senyummu...

2 comments:

faiz said...

pada senyummu radiostar ke pada pada senyummu bro abrar 2nd guitarist tu ahaha

littlewonder said...

hahaha..

aish2..

oo, name dier abrar ke?baru tahu..ahaha