Oct 15, 2008

alhamdulillah..hampir selesai

salam n selamat sejahtera

yeay!minggu yang hectic hampir ke penghujungnya..tadi baru je selesai jawab test 2 chemical reaction engineering..smlm dan hari2 sebelumnya sgt tk ckup tido. G kelas unit operation, encik zul dah tnye2, nape tk g klas smlm..hoho..bakpe la dier perasan ak tak dtg..tertido ngn jayanya smpai hampir2 tk g klas letrik..

tggal satu dua mnde je lg nak setelkan, dinner coffee nite ngn projek letrik. Pasnih leh la pulun untuk Final. Ha, dah register subjek dh untuk sem depan.hoho..



hoho..kali ni kitorg kene pilih nak amek english ape ngn foreign language.So ak pilih public speaking ngn bahasa arab.hohoho. dua2 mnde yg ak tak berape ske sgt. Kali ni nak try mnde yang ak salu ngelak2 nak buat.baru ar adventure skek tak?haha.walopon tk stu kelas ngn geng2 aku, derang p amek germany ngn japanese.tapi layan~

wah..tak saba nak abeskan sem ni, sem dpan, sem satu lagi n satu lg sem.haha.insyaAllah nak smbg master plak~ baiyinah ajak ak g oversea, yana ajak aku g local u je.tgkla camne nanti..Kita merancang je.Dia yang tentukan. huhuhu..tak sabarnye~ade gak geng nak smbg stady!yeay!

skrg ni plak jugak mingu pilihanraya kampus bakal berlangsung.aa..esok2 kene ngundi. PRK kali ni sgt bosan~ak turun hari 1st manifesto n takde pe sgt pun. kurang meriah. maybe taun lepas ak involve scr lgsg jadik jentera maryam.tu yg rase lg meriah. tah yer, berdasarkan pendapat aku, muke2 yg ak tgk tuh, ade la yg bese ak jmpe dalam2 program, seb bek jmpe, kalo tak, tahu dtg dari mane..hehe..aku pn tak tahula, derang seme ni igt nak jadik MPP tu mesti kene pandai buat keje ke..ak tgk trendnyer cmtu je. Ak rase kalo nak carik org yg pndai bt kerja, merate2, mane taknye, tgk je la prgram kat UMP ney brlambak2,sbb ade org yang pndai bt kerja. camtu, seme pun leh jadik MPP. haha

Tugas MPP ney, bkn nye tukang bt kerja, tapik sbg pemimpin. Sori to say la, kalo ko pndai bt kerja, tapi takde ciri2 kepimpinan, mmg la tk pyh.. Cri2 pemimpin? tak pyh tgk jauh. Kite tgk Rasulullah (SAW) sndiri. contoh yang paling mudah. Bukan kite je akui, malah, org bukan islam pun mengakui leadership Rasulullah, no 1 dlm the most influential person in history..

Ak dok jenguk blog org, mmperkatekan pasal ade calon2 yg tk pndai ckp mase bg manifesto. Ak setuju, nape tk pndai ckp?neves sgt? maybe.. kene igt dek, jadik MPP bknnye platform nak cube2, nak try2, kene dtg ngn kesungguhan. Kalo rase tk bleh ckp, neves, asah..praktis.Pandai brckp tu bkn faktor utama nk jadik pemimpin, tapi salah satu ciri2 yg mesti ade. Kalo korg bleh berckp kat dpn org ramai, mksdnye korg berani, korg ade misi, korg yakin pe yg korg nak smpaikan. Tak seme org bleh ckp kt dpn yer tak? Habes, kalo takut berckp, nnti cmne nak perjuangkan naseb2 kitorg yg kat bwh2 ney?hoho

Hopefully, sok, ak leh pngkah, eh silap, click kat name yg btul esok, tk yah bt undi rosak.haha..





org tersebut tiade..die pergi mane?saye rindu dia..hohoho

2 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.


wah. dah leh daftar ek? xtau lak. haha.

tiba2 rsa mcm bru smlm je dpt tajuk FYP, tapi lg 2 minggu dh kena bentang. aiseh!! mampus den. hahahahahahha.



pape lah. bring it on.



p/s: eh. rindu dh ke? ai x online 3 hari pon yu dh rindu? XD haha. kiddin.

littlewonder said...

salam..

dah leh ar..kitorg nyer dah close dah pun..hoho

nak kene present dah ke??
hahaha..rilek2 je kan
bring it on!!weee~
hadapi dengan senyuman~



p/s: haah.rindu dah kat kamu.hahaha