Sep 21, 2008

marah la niiii>>>>

Salam n selamat sejahtera..

marah ke tak marah ke?
nk marah ke tanak?

haha..ak berjalan2 dan jumpe laman web pasal caner nak taking hold of ur anger. tapiknyer, page tuh untuk budak2..sgtla menarik..tak sngke ek, ade gak kaunseling untuk bdk2 kat internet..tapi derang bace ke aa?hoho


sebabkan sume org marah2 ngn unit op arinih, ak rase mungkin petua2 di bawah nih bergune kot :D

Anger Busters

Here are some other things you can do when you start to feel angry:

  • talk to a friend you can trust (rasenye sume org cm tgh ngamok)
  • count to 10 (ade lagi ke yg nk kire2, slps seme marah tgk ketas graf?)
  • get or give a hug (ak tk pat bygkan dak2 laki nih sling berpelukan XD)
  • do jumping jacks or another exercise (lompat2 kire tak?)
  • draw a picture of your anger (burok ah!)
  • play a video game (ramai kot buat nihh)
  • run around the outside of the house five times as fast as you can (lari nek trun tangge smpai tgkat 4?)
  • sing along with the stereo (yeah! )
  • pull weeds in the garden (ump tak ckup rumputttttt!)
  • think good thoughts (maybe about a fun vacation or your favorite sport) (rayer???)
  • take a bike ride, go skateboarding, play basketball - do something active! (tak larat..pose :D)
ade byk care lain lgi, n kite sbg muslim pun ade care kite yg lebih afdhal untuk diamalkan..tapi tak slah nak ikot care2 kat atas tu selagi tak menyalahi syariat la yer..hehe

a preview of angry little girl~~comel!!









uihhh.marahnyer la...hoho

2 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

knapa dak2 kimia asik marah kat graf ni?

pyon pon sama. kak diey pon sma.
apa kes?

littlewonder said...

salam..

haha..
besela tuh azeem, lepas test..

act,mase test tuh, kene lukis graf, n kertas graf tuh halus gile petak2 dier, jadik susah nak kire..kalo tak lukih, mmg ler tak dpt jwb..jadik seme org ngarok, sbb byk waste mase kat situ..hoho..


tapik nak buat cner, lepas da pon..haha..ade je yg tk siap graf tu..

so, tuh yg buat org marah2..hoho


p/s:kertas graf gak kene marah..hehe